Снимка АПИМинистър Петя Аврамова каза колко струва изграждането на магистралите в

...
Снимка АПИМинистър Петя Аврамова каза колко струва изграждането на магистралите в
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Строим магистрали най-евтино в Европа

Снимка АПИ

Министър Петя Аврамова сподели какъв брой коства построяването на магистралите в България.  Цената на километър автомагистрала в България е най-ниска в Европа.  България не е от страните, които строят скъпо автомагистрали съобщи  Аврамова.

Тя разясни за Нова Тв, че  цената на всеки магистрален сектор е друга, тъй като се правят разнообразни действия и зависи от терена , от геоложките изследвания, от това дали е в планината или полето пътят.

Аврамова е на мнение, че  напоследък доста хора са се заели да вършат неточни сметки във връзка с цената на автомагистралите.

За ремонта на 52 км от автомагистрала " Тракия " тя изясни, че  първоначално прогнозната стойност на план е била 90 млн. лева в едната посока.

По думите ѝ  към този момент са рмонтирани 12 км от нея,  в момента се  ремонтират 16,5 км, които имат планирана цена 70 млн. лева за двете направления  и остават още 23,5 км, само че за тях  към момента не е ясно какъв брой ще костват , защото трябвало да се изготви план.

Аврамова посочи, че ремонтът на " Тракия " е разграничен на три елементи, с цел да не се затруднява трафикът.

Регионалния министър акцентира, че сега тече предизборна акция и   техните съперници се пробват да нападат положителните политики на държавното управление.

Смятам, че  подобряването на инфраструктурата е една от положителните ни политики.  В момента се строят 110 км автомагистрали, построява да се " Хемус ", " Струма ", " Европа " и се проектира автомагистрала " Черно море ", регистрира Аврамова.

Ввъв връзка със свлачищата и срутищата министър разясни,  в страната има 480 евентуално вероятни срутищни процеси, на които се прави непрестанен обход.

Има 2178 свлачищни процеси,  а на 225 са инсталирани контролно-измервателни системи, които наблюдават риска от свлачище, добави Аврамова.

На въпрос направила ли си е някаква сметка  какъв брой километра е навъртяла в джипа заедна с премиера,  Аврамова съобщи, че не си прави такива сметки, написа

Това, че премиерът  обича да види на терен какво се случва, го одобрявам като фасон на ръководство.  Той желае да види с очите си, което дава спомагателен тласък и на хората, които са на терен, добави районният министър.

Аврамова бе безапелационна, че  не работят предизборно и не се чакат да бъде открити строителни обекти преди 4 април.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР